Babka majonezowa

Z okazji zbliżających się świąt Wielkanocnych mam dla Was przepis na babkę majonezową.
Przepis jest prosty w wykonaniu, ciasto smaczne
i wilgotne.
Poprostu idealna!
Polecam!

Babka majonezowa

Składniki:

4 jajka,
1/2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 budyń śmietankowy,
4 łyżki majonezu,
sok z 1/2 cytryny,
1 szklanka cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego.

Wykonanie:

Z oddzielonych od żółtek białek ubijamy pianę.
Stopniowo dodajemy po 1 żółtku.
Do masy jajecznej dodajemy pozostałe składniki: obie mąki, proszek do pieczenia, budyń śmietankowy, majonez, wyciśnięty sok z 1/2 cytryny, cukier i cukier waniliowy.
Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy.
Babkę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Smacznego!

Leave a Reply