Kinder Country

Mam dla Was przepis na pyszne, s艂odkie i uwaga (!!!) mega kaloryczne 馃槈 ciasto Kinder Country.
A niech tam…. niech idzie w boczki – warto!

Kinder Country

Sk艂adniki:

250 g herbatnik贸w,
3 szklanki p艂atk贸w pra偶onej pszenicy,
szklanka p艂atk贸w kukurydzianych,
szklanka p艂atk贸w czekoladowe kulki,
250 g mascarpone,
660 ml krem贸wki (艣mietana 30%),
150 g serka naturalnego,
3/4 szklanki cukru pudru,
tabliczka bia艂ej czekolady,
tabliczka gorzkiej czekolady,

Wykonanie:

Ciasto zaczynamy od pouk艂adania herbatnik贸w na wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia tortownic臋.
Nast臋pnie przygotowujemy mas臋 jasn膮:
Pokruszon膮 czekolad臋 bia艂膮 rozpuszczamy w k膮pieli wodnej i studzimy.
330 ml krem贸wki ubijamy, dodajemy po艂ow臋 cukru pudru, bia艂膮 czekolad臋 i mascarpone.
Ca艂o艣膰 dok艂adnie miksujemy a nast臋pnie dodajemy 1 szklank臋 p艂atk贸w pra偶onej pszenicy,
szklank臋 p艂atk贸w kukurydzianych, 1/2 szklanki p艂atk贸w czekoladowe kulki i dok艂adnie mieszamy 艂y偶k膮 aby sk艂adniki si臋 po艂膮czy艂y.
Jasn膮 mas臋 nak艂adamy na przygotowane wcze艣niej herbatniki a nast臋pnie uk艂adamy kolejn膮 warstw臋 herbatnik贸w.
Nadszed艂 czas na przygotowanie masy ciemnej:
Pokruszon膮 czekolad臋 gorzk膮 rozpuszczamy w k膮pieli wodnej i studzimy.
Pozosta艂膮 krem贸wk臋 ubijamy, dodajemy cukier puder, czekolad臋 gorzk膮 oraz serek naturalny.
Ca艂o艣膰 dok艂adnie miksujemy i dodajemy 1 szklank臋 p艂atk贸w pra偶onej pszenicy oraz gar艣膰 szklanki p艂atk贸w czekoladowe kulki.
Mas臋 mieszamy 艂y偶k膮 i nak艂adamy na drug膮 warstw臋 herbatnik贸w.

Smacznego!

Leave a Reply