Jogurtowy deser z mango i białą czekoladą

Czas na deser!
Zdrowy, bo z owocami (mango) i jogurtem naturalnym!
Ale tu jego wartości zdrowotne się kończą, bo do tego dochodzi jeszcze słodka, biała czekolada!
W końcu owoce i jogurt to dla ciała a czekolada dla ducha, prawda?
Nie ważne… ważne, że smakuje pysznie!
Mniaaam!

Jogurtowy deser z mango i białą czekoladą

Składniki:

mango,
100 g (tabliczka białej czekolady),
10 herbatników,
400 g jogurtu naturalnego.

Wykonanie:

Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.
Mango obieramy, połowę kroimy w kostkę a połowę blenderujemy na mus.
Pokrojone w kostkę mango układamy na dnie kubeczków.
Jogurt naturalny miksujemy z białą czekoladą i przykrywamy nim mango.
Herbatniki mocno kruszymy i posypujemy nimi jogurt.
Na wierzch deseru nakładamy po łyżce musu z mango.

Smacznego!

Leave a Reply