Placuszki z kukurydzą

Ostatnio zrobiłam pyszne placuszki z kukurydzą, papryką i czerwoną cebulką.
Były tak pyszne, ze znikły w momencie.
Wypróbujcie!

Placuszki z kukurydzą

Składniki:

puszka kukurydzy,
1 papryka czerwona,
1/2 papryki zielonej,
czerwona cebula,
4 jajka,
4 łyżki mąki pszennej,
4 łyżki mleka,
sól,
pieprz,
szczypta słodkiej papryki,
szczypta ostrej papryki.

Wykonanie:

Białka oddzielamy od żółtek.
Z białek ubijamy sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z mlekiem i mąką.
Papryki i cebulę myjemy i kroimy w kosteczkę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Warzywa i białka przekładamy do masy przygotowanej z żółtek, mąki i mleka.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Całość mieszamy za pomocą łyżki.
Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Leave a Reply