Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej

Publikuję dziś kolejny przepis z wykorzystaniem kaszy jaglanej.
Szybka i zdrowa zapiekanka to idealna propozycja na obiad lub kolację.
Polecam!

 

Zapiekanka warzywna z kaszy jaglanej 

Składniki:

400 g kaszy jaglanej,
czerwona papryka,
żółta papryka,
czerwona cebula,
por,
puszka kukurydzy,
20 dag sera żółtego,
sól,
pieprz,
masło.

Wykonanie:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w paski i podsmażamy na maśle.
300 g kaszy jaglanej wsypujemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Miękkie warzywa mieszamy razem z kukurydzą i nakładamy na kaszę.
Warzywa przykrywamy pozostałą kaszą jaglaną.
Całość posypujemy tartym żółtym serem.
Zapiekankę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.

 

Smacznego!

Leave a Reply