Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami

Kiedy za oknem wysokie temperatury a nas akurat najdzie ochota na coś słodkiego nie zawsze mamy siłę piec.
Alternatywna może być tarta z herbatników z ricottą
i malinami.
Mniaaam!

Tarta bez pieczenia z ricottą i malinami

Składniki:

375 g herbatników,
250 g masła,
250 g ricotty,
250 ml śmietany 30%,
łyżka cukru pudru,
maliny.

Wykonanie:

Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza).
Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami.
Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.
Do ubitej śmietany dodajemy ricottę i delikatnie mieszamy.
Krem wykładamy na ciasto i wkładamy ponownie na godzinę do lodówki.
Tartę dekorujemy malinami.


Smacznego!

Leave a Reply