Pulpeciki z kaszy jaglanej

W mojej kuchni bardzo mało jest potraw z kaszą jaglaną i stwierdzam, że czas to zmienić.
Dziś przedstawiam przepis na pulpety z kaszą, mięsem
i papryką przygotowane na parze.
W smaku bardzo ciekawe połączenie.
Polecam podawać z sosem.

Pulpety z kaszy jaglanej

Składniki:

500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego,
200 g kaszy jaglanej,
1/2 papryki zielonej,
1/2 papryki żółtej,
łyżeczka natki pietruszki,
sól,
pieprz,
jajko.

Wykonanie:

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i studzimy.
Papryki kroimy na drobną kostkę.
Do kaszy dodajemy mięso, paprykę, natkę pietruszki, przyprawy i jajko.
Całość dokładnie mieszamy.
Formujemy pulpety i nakładamy je na naczynie, w którym będziemy gotować na parze.
Gotujemy pod przykryciem 35-40 minut.

Smacznego!

Leave a Reply