Tarta Rafaello

A może by tak ciacho?
Szybkie, bez pieczenia i kokosowe?
Zachęcam do wypróbowania przepisu na tartę Rafaello.
Mniaaam!

Tarta Rafaello

Składniki:

375 g herbatników,
250 g masła,
250 ml śmietany 30%,
śmietan fix,
łyżka cukru pudru,
200 g kremu kokosowego,
3/4 szklanki wiórek kokosowych,

Wykonanie:

Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza).
Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami.
Tak powstałą masę przekładamy do formy na tartę i wkładamy na godzinę do lodówki.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Krem kokosowy wykładamy na tartę, na niego nakładamy bitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem.

Smacznego!

Leave a Reply