Makaron ryżowy z mieszanką chińską

Dzisiaj przedstawiam ekspresowe danie obiadowe- przepis ten jest idealny w sytuacjach kiedy coś nam wypadnie i nie ma czasu na przygotowywanie posiłku
a jeść trzeba.

Smaczne, sycące i aromatyczne.
Nic dodać… nic ująć 😉

Makaron ryżowy z mieszanką chińską

Składniki:

100 g makaronu ryżowego,
podwójna pierś z kurczaka,
mieszanka chińska warzyw,
łyżka sosu sojowego,
sól,
pieprz,
przyprawa gyros,
olej.

Wykonanie:

Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręczniczka.
Filet kroimy w kosteczkę, dodajemy łyżkę sosu sojowego, solimy i smażymy.
Kiedy kurczak jest już miękki doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą gyros.
Mieszankę warzywną smażymy na niewielkiej ilości oliwy a kiedy warzywa są już miękkie dodajemy kawałki kurczaka.
Na talerz nakładamy makaron ryżowy a na niego mieszankę warzyw z kurczakiem.

Smacznego!

Leave a Reply