Makaron ze szpinakiem

Przedstawiam kolejny przepis na danie ze szpinakiem.
Tym razem szpinak będzie serwowany razem
z makaronem.
Przygotowanie dania nie zajmuje dużo czasu a posiłek jest pożywny, smaczny i zdrowy.

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

opakowanie makaronu,
400 g szpinaku mrożonego,
3 ząbki czosnku,
łyżka śmietany,
łyżka masła,
sól,
pieprz,
ser mozzarella.
opcjonalnie: ketchup.

Wykonanie:

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość doprawiamy solę i pieprzem oraz dodajemy łyżkę śmietany.
Sos szpinakowy dokładnie mieszamy.
Na talerz nakładamy porcję makaronu, na niego szpinak, posypujemy mozzarellą.
Opcjonalnie możemy dodać łyżeczkę ketchupu.

Smacznego!

Leave a Reply