Snikers pischinger

Dzisiaj prezentuję przepis na szybkie ciasto bez pieczenia.
Wafle ze słodką masą kojarzą mi się z beztroskim dzieciństwem a teraz idealnie pasują do kawy.
Mam nadzieję, że pischinger Wam posmakuje, spróbujcie koniecznie!

Snikers pischinger

Składniki:

opakowanie wafli,
1/2 szklanki mleka,
margaryna,
garść rodzynek,
garść orzechów włoskich,
2 łyżki kakao,
1 szklanka cukru (dla lubiących mniej słodkie proponuję dać niepełną szklankę),
cukier waniliowy,
2 szklanki mleka w proszku.

Wykonanie:

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy i margarynę.
Całość dokładnie mieszamy i na małym ogniu doprowadzamy do roztopienia margaryny.
Do ostudzonej margaryny dodajemy mleko w proszku i 1 pokruszony wafel.
Całość dokładnie mieszamy.
Masę dzielimy na 3 części.
Do pierwszej części dodajemy rodzynki, do drugiej części dodajemy kakao a do trzeciej posiekane orzechy.
Na wafel nakładamy pierwszą masę i przykrywamy waflem, nakładamy drugą masę i znowu wafel, nakładamy trzecią masę i na nią ostatni wafel.
Pischingera przykrywamy folią spożywczą i dociskamy (np. kładąc na niego ciężką książkę) i pozostawiamy tak na kilka godzin.

Smacznego!

Leave a Reply