Szaszłyki z ciastem francuskim

Co powiecie na szaszłyki z ciastem francuskim?
Chrupiące ciasto, przekładane warzywami i parówkami.
Idealna przekąska lub nawet kolacja.
Polecam!

Szaszłyki z ciastem francuskim

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego,
2 czerwone papryki,
6-7 parówek,
2 cebule,
czarne oliwki,
patyczki do szaszłyków.

Wykonanie:

Ciasto francuskie kroimy na podłużne paski.
Cebule, papryki kroimy w kostkę, parówki w krążki.
Na patyczek do szaszłyków nadziewamy ciasto francuskie, następnie na zmianę paprykę, cebulę, parówki i oliwki.
Całość obwijamy ciastem francuskim.
Przygotowane szaszłyki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut (do czasu zrumienienia się ciasta).
Szaszłyki są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Smacznego!

Leave a Reply