Biała kiełbasa w piwnej zalewie

A teraz coś dla prawdziwych smakoszy!
Biała kiełbasa zapiekana w zalewie piwnej.
Spróbujecie?

Biała kiełbasa w zalewie piwnej

Składniki:

1 kg białej kiełbasy,
3 średnie cebule,
3/4 szklanki piwa,
4 łyżeczki musztardy francuskiej,
3 łyżeczki sosu sojowego,
1 łyżka miodu,
sól,
pieprz,
liść laurowy.

Wykonanie:

Przygotowanie naszego dania zaczynamy od zalewy.
Mieszamy piwo razem z musztardą francuską, sosem sojowym, miodem, solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę białą kiełbasę z cebulą pokrojoną w piórka.
Całość zalewamy przygotowaną zalewą.
Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 godziny (ponieważ u mnie w domu lubimy przypieczone to piekłam bez przykrycia).

Smacznego!

Leave a Reply