Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym i pastą Wawrzyniec o smaku suszonych pomidorów i z żurawiną

Kolejną propozycją na pyszną przekąskę jest ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym i pastą Wawrzyniec o smaku suszonych pomidorów i z żurawiną.
Potrwa łatwa w przygotowaniu, smaczna i aromatyczna.
Mniaaam!

Ciasto francuskie nadziewane mięsem mielonym i pastą Wawrzyniec o smaku suszonych pomidorów i żurawiny

Składniki:

400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej,
cebula,
1/2 puszki kukurydzy,
3-4 łyżki pasty Wawrzyniec o smaku szuonych pomidorów i żurawiny,
płat ciasta francuskiego,
15 dag sera żółtego,
olej,
jajko.

Wykonanie:

Mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą podsmażamy na oleju.
Kiedy mięso będzie usmażone dodajemy kukurydzę oraz pastę warzywną Wawrzyniec.
Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie kroimy na 8 prostokątów.
Na każdy bok prostokąt nakładamy przygotowany farsz, ser żółty i zawijamy.
Każdy kawałek przekąski smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Przygotowaną przekąskę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 30 minut.

Smacznego!

2 komentarze

  1. Jan Michalak

    2017-10-13 at 08:00

    Świetny przepis! Danie wygląda na pyszne i chętnie spróbuje go w domu! Już zapisuje sobie ten przepis 🙂

    1. paapilotkaa

      2017-10-13 at 23:23

      Dziękuję i zachęcam do wypróbowania 🙂
      Czekam na wieści czy smakowało!
      Pozdrawiam 🙂

Leave a Reply